BNR intervine pe piaţă să calmeze dobânzile la lei

    • BNR intervine pe piaţă să calmeze dobânzile la lei

    • Cinci bănci au împrumutat ieri de la BNR 3,2 mld. lei (762 mil. euro) pentru o săptămână în cadrul celei mai consistente operaţiuni repo (lichidităţi contra titluri de stat) organizate de banca centrală anul acesta.

    • Finanţarea s-a realizat la dobânda de politică monetară de 6,25% pe an. Intervenţia BNR pe piaţa monetară a avut loc în contextul în care dobânzile se situau şi în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de ieri peste pragul de 6% indiferent de scadenţă, marcând o creştere de pâ­nă la 0,7 puncte procentuale faţă de începutul lunii.

    • Luna trecută, banca centrală realizase o operaţiune repo de numai 268 mil. lei, la care au participat patru bănci. Volumul mai mare al intervenţiei de ieri poate fi pus pe seama unor probleme legate de constituirea rezervelor minime obligatorii.

    • Creşterea dobânzilor a devenit vizibilă la sfârşitul săptămânii trecute, în contextul accentuării tensiunilor externe care au pus presiune asupra leului. Ieri, leul a continuat să recâştige teren. BNR a calculat un curs de 4,2706 lei/euro.

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s